10-05-14

VOETTOCHT

 

Deze week is de zoon van Lena Dekersgieter vertrokken voor een voettocht van Ieper naar Istambul. Wij achtten het nuttig om dit door te geven. U kunt verder inlichtingen vinden van deze voettocht op www.jorsala.org Hieronder het persbericht.

Op 8 mei om 14u start vanuit het Stadhuis van Ieper de Jorsalatocht Ieper – Brussel – Sarajevo – Istanbul 2014

Jorsala is een vzw van vrijwilligers. Als beweging van Europese burgers wil Jorsala de dialoog bevorderen tussen mensen van verschillende culturen, landen, godsdiensten, achtergrond en leefwijze door het openen en promoveren van dialoogruimtes. Jorsala is een concrete uitnodiging om terugschroevende angsten voor het ongekende te overschrijden. Jorsala stapt het onbekende tegemoet, en nodigt onderweg iedereen uit om open te staan voor de ander. Soms boezemt het onbekende angst in. Jorsala nodigt uit om net wél contact te maken, over angsten en tegenstellingen heen.

Op 8 mei as. vertrekt Jorsala om 14u vanuit het Stahuis van Ieper richting Brussel , vervolgens richting Sarajevo en Istanbul, de poort van het Oosten als eindbestemming. Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog stapt een groep geëngageerde burgers gedurende 5 maanden langs de symbolische en reële breuklijnen van het oude continent. Vanuit Ieper, zal een authentieke lantaarn uit de loopgraven meegedragen worden tot Sarajevo.

Iedereen is welkom om mee te stappen – één dag, een week, een maand, vijf maanden, dat bepaalt iedere deelnemer zelf. Er zijn 17 knooppunten waar deelnemers kunnen aansluiten of de tocht verlaten.

Jorsala is geen reisorganisator, maar stelt paden voor dialoog voor, waar ontmoeting centraal staat. Alle deelnemers gaan op eigen kracht. Zij verbinden zich ertoe de geest van Jorsala tijdens de hele tocht te respecteren. Jorsala vzw biedt kansen maar legt niets op. Alle deelnemers zorgen samen voor het welslagen van de tocht.

Op 15 mei vertrekt Jorsala op 9u15 vanuit het Luxemburgplein (achter het voormalig stationnetje) in de aanwezigheid van de heer Peter Van Kemseke die Herman Van Rompuy, peter van Jorsala, zal vertegenwoordigen. Journalisten zijn hier ook van harte welkom! 

 

Gepost door MICHEL RUSSE in PERS, VOETTOCHT | Commentaren (0) |  Print

09-05-14

ABELESTRAAT

watoutrapp01.jpg

watoutrapp03.jpg

watoutrapp04.jpg

watoutrapp05.jpg

watoutrapp06.jpg

Gepost door MICHEL RUSSE in ABELESTRAAT, OUDE POSTKAARTEN | Commentaren (1) |  Print

GROTE MARKT

watouplein06.jpg

watouplein10.jpg

watouplein13.jpg

watouplein14 - kopie (2).jpg

watouplein15.jpg

watouplein17.jpg

watouplein18.jpg

watouplein19.jpg

watouplein21.jpg

Gepost door MICHEL RUSSE in GROTE MARKT, OUDE POSTKAARTEN | Commentaren (0) |  Print

KASTEEL

watoukasteel03.jpg

watoukasteel04.jpg

watoukasteel05.jpg

watoukasteel06.jpg

watoukasteel08.jpg

watoukasteel09.jpg

watoukasteel10.jpg

watoukasteel07.jpg

Gepost door MICHEL RUSSE in KASTEEL, OUDE POSTKAARTEN | Commentaren (0) |  Print