24-09-12

SPECIALE WINKELS EN HANDELAARS

SPECIALE WINKELS EN HANDELAARS

 

Watou had een koffiebranderij in de Roesbruggestraat bij Godelieve Deheegher. Zij verkocht zelfgebrande koffie onder de naam:

KOFFIE SPECIAAL - KOFFIEBRANDERIJ G. DEHEEGHER

 

Het dorp had ook twee molens, Claeys en Pattou’s. Als er gemalen werd kon je de grote, zware dieselmotoren horen draaien tot in het dorp.

 

Eugenie Devos of “Eugenie d’hoedemakege” had haar huis op de Grote Markt naast Het Hommelhof. Als je er voorbijkwam en de deur stond open kon je de geur van “mottebollen” ruiken tot op straat. Ze was altijd gekleed in een lang zwart kleed.

 

Valerie Deheegher had haar tabakshandel in de Vijfhoekstraat. Al je om tabak ging haalde ze haar pakjes tabak uit een grote zware houten koffer.

 

Naast haar woonden Robert Denys en Paula Boerhaeve. Zij hadden een winkel in antiek. Mooie borden en vazen in porselein kon je er kopen en Robert was overal gekend om zijn kennis van antiek.

 

Kamiel Soenen was dan de matrassenmaker, gareelmaker, hersteller van lederwaren en herseller van beddebakken. Als het warm weder was kon je hem soms zien zitten terwijl hij wol aan het kammen was.

 

Jules Vandevoorde uit de Poperingestraat had dan een handel in zaden voor de groentenhof.

 

Bij Bollengier op de Grote Markt en bij Vandenbruaene in de Abelestraat kon je tabak laten kerven, verkopen aan hen en er ook tabak kopen.

Gepost door MICHEL RUSSE in WEKELIJKS NIEUWS 1950 | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.